FAQ's

Waarom kiezen voor herbruikbare bekers?

Herbruikbare bekers zijn milieuvriendelijker dan wegwerkbekers. Ook worden mensen actief aangezet tot het inleveren van de bekers na gebruik.

Op en rond de locatie of het eventterrein blijft het properder wat een aangenamere event ervaring met zich meebrengt en bevordert de relatie met buurtbewoners en eigenaars van het terrein.

Herbruikbare bekers zijn stijlvol en zorgen voor een aangename drinkervaring die dicht aanleunt bij glas. Koude drank blijft langer fris omdat herbruikbare bekers dikker zijn.

Herbruikbare bekers zijn onbreekbaar en dus veilig op je event.

Na je event heb je minder opruimwerk (40 tot 50% besparing in werkuren). Dit compenseert het extra afwaswerk ter plekke. Kosten voor afvalverwerking dalen hierdoor ook.

Hoeveel bekers moet ik voorzien voor mijn event?

Zie onderdeel ‘Advies’.

 

Moet ik de bekers wassen voor gebruik?

Neen, de bekers worden in afgesloten boxen geleverd en zijn professioneel gewassen. U kunt er dus onmiddellijk gebruik van maken.

 

Moet ik de bekers afwassen en drogen na gebruik?

De bekers omspoelen na gebruik is voldoende. Voorzie dus proper water voor de eindspoeling van de bekers. Daarna mag je ze nat opbergen in de boxen. Let op de correcte stapelwijze.

 

Waar kan ik de bekers afhalen en terugbrengen?

Dat kan in de Vaartstraat 1 te Meerhout tussen 08u00 en 16u15.

 

Waarom is een waarborgregeling belangrijk? 

Omdat we willen voorkomen dat herbruikbare bekers worden weggegooid, niet opnieuw kunnen worden gebruikt.  Door het veelvuldig gebruik realiseren we een positieve impact op het milieu t.o.v. wegwerpbekers.

Daarom is het belangrijk om een efficiënt waarborgsysteem uit te werken.  Je kan dit op verschillende manieren organiseren.   

Klik hier voor het advies omtrent een efficiënt waarborgsysteem.

Een goede inzameling van de bekers is ook voor jou als organisator cruciaal om de betaalde waarborg zo maximaal mogelijk te recupereren.  Niet teruggebrachte of niet te recupereren bekers worden aangerekend aan €1 of €2 per stuk.  Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden in het verhuurreglement (hyperlink toevoegen).

 

Waar worden de bekers industrieel gewassen?

Het project Backcup is een initiatief van maatwerkbedrijf De Sprong.  Als Kempens sociaal economie bedrijf stellen we mensen tewerk die, op het moment van aanwerving, een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt ondervinden. 

We bieden tewerkstelling op maat aan in drie maatwerkafdelingen (groenonderhoud, fietsenatelier, recyclage en circulaire projecten).

Het project herbruikbare bekers is een circulair project waarbij we op de site in Meerhout een team doelgroepwerknemers onder begeleiding, tewerkstellen aan de industriële wasstraat.

Als je graag meer informatie wil over hoe de Sprong sociale tewerkstelling realiseert, waarvoor je bij ons terecht kan, welke nieuwigheden er zijn, …. kan je steeds terecht op www.desprongvzw.be (hyperlink website toevoegen)  

Je kan ons ook steeds volgen op facebook (hyperlink) of een afspraak inplannen.